Dheer House

Designed to be completed in stages, this striking home rests high in the Avoca Beach hillside and takes in views across Avoca beach to the horizon beyond. Resting on a difficult site, with a steep approach, the home was designed as a split level to maximise the views and the width of the site.

The main pavilion contains the kitchen, Living dining and flows seamlessly from the front deck out to the rear pool area. The secondary pavilion is a 2 story structure to allow the master and secondary living to capture the Avoca Beach view.

 

The central core of the home contains the circulation between the pavilions and links the garage with internal access and some neat hideaway study and office spaces.

Designing with staging in mind can create a home over time. With smart design and the right separation of functions, your home can progress as you do.